Ο καλός ο ψήστης στα μνημόνια φαίνεται

kart

Ήμασταν πρόβατα. Μας άφηναν να μασουλάμε χορταράκι και στα ενδιάμεσα ψηφίζαμε τσομπάνη. Τώρα, τέλειωσαν τα γούστα. Αφού μας έγδαραν, τώρα μας ετοιμάζουν για τη σούβλα. Η ζαλάδα θα είναι από το γύρισμα.

Ζητάει ο Κούλης του Μητσοτάκη εκλογές. Να τις κάνει τί; Να τις κερδίσει. Και μετά; Εγχειρίδιο. Πρώτα δέχεται όλα τα μέτρα. Στη συνέχεια δέχεται και άλλα μέτρα. Και στο τέλος ανακοινώνει ως μονόδρομο κι άλλα μέτρα. Μονόδρομος πριν, όταν υπούργευε επί Σαμαρά, μονόδρομος και τώρα. Άλλαξε κάτι; Έφτιαξε ο Μπόμπολας καμιά καινούρια παράκαμψη και δεν την είδαμε; Μπα! Μονόδρομος. Ευθεία. Καρφί στη μετανάστευση για τους νεότερους και στη μιζέρια για όσους δεν θα βρουν στον (γερμανικό) ήλιο μοίρα.

Ζητάει νέα κυβέρνηση η Φώφη του Γεννηματά. Να την κάνει τί; Να σώσει τον Ψυχάρη και το Mega και να «αδειάσει» τους νέους Ψυχάρηδες και τα φίλια Mega που ετοιμάζει ο Τσίπρας; Και τί μας νοιάζει εμάς ποιος Ψυχάρης θα ρουφάει κρατικό χρήμα και θα κολυμπάει στα θαλασσοδάνεια των από εμάς σωσμένων τραπεζών; Η Φώφη του Γεννηματά δεν τσίριζε «ναι σε όλα»; Το ίδιο εγχειρίδιο του μονόδρομου των μέτρων δεν ακολουθούσε; Με το Βενιζέλειο χοιρίδιο δεν αποδέχονταν κάθε μέτρο που οδηγούσε καρφί στη μετανάστευση τους νεότερους και στη μιζέρια όσους δεν έβρισκαν στον (γερμανικό) ήλιο μοίρα;

Παλεύει να μείνει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας. Να κάνει τί; Να «διαπραγματεύεται» με τους «δανειστές» αν τα μέτρα των 3,5 δισ. ή 5 δισ. ή 9 δισ. θα μας τα περάσουν από το στόμα ή τον κώλο όπως τη σούβλα στα αρνιά; Να οργανώνει τη νέα μαφία μεγαλοκαναλαρχών; Να κατασκευάζει νέους υπερ-εργολάβους; Ένα δίκιο μόνο μπορώ να του δώσω. Λένε ότι ο Τσίπρας μέσα σε ένα χρόνο πρόλαβε να καταστρέψει τα πάντα.

Κι αναρωτιέμαι, ποια ήταν τα πάντα που κατέστρεψε; Τι είχαμε δηλαδή και το χάσαμε; Δίκαιο φορολογικό σύστημα; Μηχανισμούς ελέγχου φοροδιαφυγής; Υγιές ασφαλιστικό σύστημα; Υγιή ασφαλιστικά Ταμεία; Γρήγορη και αντικειμενική Δικαιοσύνη; ΟΤΑ χωρίς ατιμώρητα λαμόγια; Σωστή Δημόσια Υγεία και δημιουργική Παιδεία; Σοβαρή Βουλή και Δημοκρατία; Δίκαιο εκλογικό σύστημα; Ποινές για μιζαδόρους; Τι είχαμε δηλαδή και καταστράφηκε; Ένα λαγκάδι είχαμε κι εμάς που μασούσαμε χόρτα.

Αυτή ήταν η πατρίδα μας. Τα υπόλοιπα είναι μαλακίτσες για να έχουν να μαλώνουν οι οπαδοί των Κούληδων, των Αλέξηδων και των Φώφηδων.

Τι ήμασταν εμείς; Πρόβατα ήμασταν. Του Καραμανλή της αντιπαροχής, του Αντρέα του μπουρζουά με το «κωλόσπιτο» και τ’ όνειρο των πολλών ένα τζιπ Χιουντάι.

Ήταν και κάποιοι που λέγανε ότι ήταν Αριστεροί κι όλο μιλούσαν για αισθητική και τύπους και ανωτερότητες και τώρα που βρήκαν τη μαρμίτα έπεσαν μέσα με τα μούτρα και δε μπορείς να τους ξεκολλήσεις. Κι άμα τους πεις «φάτε με τρόπο ρε», σου απαντούν ότι είναι αντισυμβατικοί και δε φοράν γραβάτα για να λερωθεί.

Η μοίρα των προβάτων πάντα προδιαγεγραμμένη. Τα σουβλίζουν. Ε, ήρθε η ώρα μας. Με τα μπεεε και μπεεε σωτηρία δεν υπάρχει. Όσο καθόμαστε και περιμένουμε, τόσο καλύτερα λαδώνουν τη σούβλα για να μας την περάσουν πιο εύκολα. Κατά τα λοιπά, ας συνεχίσουμε να κανονίζουμε πού θα περάσουμε το Πάσχα και πού θα σουβλίσουμε. Να βλέπουμε για να μαθαίνουμε τί μας περιμένει.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Και διαμοίρασαν τα ιμάτια αυτής…

kartesios
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πρόεδρος «Λαϊκής Ενότητας»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρόεδρος «Πλεύση Ελευθερίας»
Γιάννης Βαρουφάκης: Δημιουργός του ««DiEM 25»
Κώστας Λαπαβίτσας: Δημιουργός «νέου φορέα, ούτε πολιτικού μόνο, ούτε και μόνο ακαδημαϊκού»

Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ αναζητώντας όσα τους χωρίζουν. Σίγουρα, όμως, υπάρχει κάτι μεγάλο που θα μπορούσε να τους ενώσει. Το αγνοούν ή κάνουν πως το αγνοούν. Μία επιλογή μού αφήνουν. Να αγνοήσω κι εγώ το λόγο τους, την ύπαρξή τους και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους. Φιλοδοξίες χτισμένες πάνω στην προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και στη γέννηση τού νέου δικομματισμού που υπηρετεί από κοινού τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Φιλοδοξίες βασισμένες πάνω στην αμηχανία του κόσμου που οδηγεί στην πλήρη παραίτηση και στο χτίσιμο ενός απροσπέλαστου αδιεξόδου. Ένα νοσηρά εγωπαθές πλιάτσικο στις όποιες ελπίδες επιβιώνουν έστω και στο στάδιο του επιθανάτιου ρόγχου. Αυτό που εξυπηρετούν με το διαμελισμό της όποιας κοινής αντίστασης, αρνούμαι να το εκλάβω ως προσπάθεια και να το στηρίξω υποστηρίζοντας τις θέσεις κάποιου, όποιου από αυτούς. Οι ευθύνες τους είναι υπόθεση της Ιστορίας, αν ποτέ καταδεχτεί να ασχοληθεί μαζί τους.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Η απειλή Πολάκη ήταν ρουσφέτι

tumblr_ncrussSEGk1sa0lmoo3_1280

Ίσως να φταίει η εποχή της ταχύτητας που δε μας αφήνει χρόνο να διυλίσουμε τα λόγια των άλλων, με αποτέλεσμα  να  παίρνουμε μόνο τον άχρηστο αφρό που κυριαρχεί τού βαθύτερου νοήματος. Ίσως να φταίει η προκατάληψη που δε μας επιτρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος μιας συγκινητικής προσφοράς, καθώς βιαζόμαστε να τη χαρακτηρίσουμε απειλή. Και είναι πραγματικά κρίμα να χάνονται τέτοια δώρα ανθρώπινης μεγαλοσύνης μέσα στη βιάση μιας πρόχειρης κριτικής.

Είπε, λοιπόν, ο κ. Πολάκης για τον δημοσιογράφο που τον είχε αποκαλέσει «σκυλί» – καλός κάφρος κι αυτός – ότι «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη». Έκανα αμέσως αυτό που θα έκανε ένας ψύχραιμος άνθρωπος αναζητώντας το βάθος του λόγου. Έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση σε κανονισμούς λειτουργίας δημοτικών κοιμητηρίων και ανακάλυψα αμέσως ότι το «τρία μέτρα κάτω από τη γη» δεν είναι κάτι άλλο παρά ένα ρουσφέτι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα στοιχεία που καταθέτω, το βάθος των τάφων πρέπει να είναι 1,5μ.! Αμέσως – αμέσως, ο δημοσιογράφος κερδίζει άλλο 1,5 μέτρο βάθους και αν αυτό το κέρδος λειτουργήσει αναλογικά για τις υπόλοιπες διαστάσεις του τάφου τότε κερδίζει άλλο τόσο σε μήκος και σε πλάτος.

kar

Ατυχέστατη λοιπόν η επίθεση στον κ. Πολάκη. Εκτός κι αν όλο αυτό έγινε για να μην καταλάβουμε ότι επρόκειτο περί ακόμη ενός ρουσφετιού σε δημοσιογράφο. Διαφορετικά, ένα «ευχαριστώ» αρκούσε.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Πρωταπριλιά κάθε μέρα

kar1

Χαρά γεμάτοι. Αλλού ντ΄ αλλού. Κάθε μέρα κάνουν και κάτι που όταν το μαθαίνεις λες «έλα ρε δε μπορεί, τρολιά είναι». Και δεν είναι. Πήγε ο Καμμένος στο υπουργείο του, διέταξε, λέει, αιφνίδια άσκηση και ντύθηκε με στολή παραλλαγής. Στο γραφείο! Ετοιμοπόλεμος! Σε ποιον άγιο να τον τάξεις για να τον κάνει καλά, αφού ο ίδιος δε θέλει να γίνει καλά; Ευτυχώς δηλαδή που δεν άρπαξε και κάνα όπλο να βγει στα παράθυρα και ν’ αρχίσει να κάνει τουβτουβτουβ, μπαμ, ττττρρρρρ. Θα έλεγα «μαζέψτε τον», αλλά σε ποιον να το πεις;
Στον Τομ Κρουζ με την πουλάδα;

plitonasl

Θα έλεγα «μαζέψτε τους», αλλά σε ποιον να το πεις; Αφού όλοι για μάζεμα είναι πλέον. Τρρρρρρρρ τρρρρρρρρ σβίουυυυνγκ, μπαμπ μπαμ, μπαμ.

 

υγ: Πάντως εγώ ακόμη δεν πιστεύω ότι είναι αληθινή η είδηση. Δε μπορώ, πως το λένε!!!

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Περί κόμπλεξ και άλλων δεινών

kar

Η «στοχοποίηση του Τσίπρα». Η «προσπάθεια τσαλακώματος του Τσίπρα». Στην αρχή το άκουσα από ένα – δυο εναπομείναντες φίλους συριζαίους. Προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν τη συντονισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης εναντίον του Τσίπρα, αυτού του κεφάλαιου (αν προτιμάτε, asset) για την Αριστερά. Στην αρχή πίστεψα ότι ήταν σύμπτωση. Στη συνέχεια διάβασα αυτό το άρθρο στην «ΑΥΓΗ» και κατάλαβα ότι επρόκειτο περί «γραμμής».

Συσπειρωθείτε γύρω από τον Αλέξη. Πρέπει να τον προστατέψουμε από τα πυρά των εχθρών. Είναι τόσο σημαντικός και ξεχωριστός, γι’ αυτό και έχει επιλεγεί ως στόχος. Και χτυπάνε τον Τσίπρα επειδή ανάμεσα στους ηγέτες της σημερινής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει κάποιος που να διαθέτει «αυτό το κάτι τις που είχαν ο Καραμανλής ο πρώτος, ο Ανδρέας, ή ακόμα κι ο Καραμανλής ο δεύτερος ή ο Σημίτης (!!!)». Κι ένας άλλος λόγος που χτυπάνε τον Τσίπρα είναι και ο «ρόλος του κόμπλεξ στην Ιστορία…». Θεμιτό. Ο ηγέτης πρέπει να λατρεύεται, να θυματοποιείται, να ηρωοποιείται.

Χτες, όμως, το left.gr είχε ένα άλλο άρθρο με τον ευφάνταστο τίτλο «Να φύγετε, να πάτε αλλού…», στο οποίο σχολίαζε τον ρυθμό με τον οποίο  τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης. Και πράγματι είχε ολόκληρη λίστα: Γιώργος Σταθάκης , Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Γ. Κατρούγκαλος, Νίκος Παππάς, Χρ. Σπίρτζης, Θ. Δρίτσας, Αρ. Μπαλτάς, Ν. Κοτζιάς, Β. Αποστόλου, Στ. Κοντονής, Παπαγγελόπουλος, Νίκος Παρασκευόπουλος , Γ. Μουζάλας, Π. Καμμένος , Ολγα Γεροβασίλη.

Εκτός των υπουργών, να θυμίσω εδώ ότι κριτική έχουν δεχτεί και όλοι οι σύμβουλοι τύπου Καρανίκα, όλοι οι μετακλητοί και όλοι οι σύντροφοι συντρόφων που διορίστηκαν σε διάφορους Οργανισμούς.

Συμπέρασμα πρώτο: Με το άρθρο του left καταρρίπτεται ο μύθος της «ΑΥΓΗΣ» ότι έχει στοχοποιηθεί ο γίγας Τσίπρας και ότι όλοι έχουν συνεννοηθεί να χτυπάνε μόνο αυτόν για να τον «κοντύνουν». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διαμαρτύρεται επειδή «χτυπάνε» μόνο τον Ηγέτη ή επειδή «χτυπάνε» όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα δεύτερο: Είναι πράγματι γελοία η αντιπολίτευση που έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων αυτών των υπουργών. Το ίδιο γελοία με την απαίτηση του Ηγέτη να παραιτηθούν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφωνούσαν με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου κι όταν δεν παραιτήθηκαν, πήγε σε εκλογές για να τους κόψει από τις λίστες και να δημιουργήσει βουλευτικό στρατό πιστών και αφοσιωμένων.

Κι ένα ερώτημα: Όταν ο Π. Καμμένος ζητούσε τον Νοέμβριο του 2014 την παραίτηση Σαμαρά, όταν ο Ν. Παππάς  δήλωνε τον Οκτώβριο του 2014 ότι αν συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Σαμαρά ο πρώτος θα ζητήσει την παραίτηση του δεύτερου, όταν τον Δεκέμβριο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση Κουκουλόπουλου, όταν τον Ιούλιο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την παραίτηση Βούλτεψη, όταν … , ήταν άραγε σοβαροί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την κριτική. Του αρέσει να κάνει, αρνείται να του κάνουν. Ο Ηγέτης είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να κρίνει τον εαυτό του κι ύστερα να ξεμπερδεύει μ’ ένα «οι άλλοι μας μπέρδεψαν». Ο Ηγέτης τα κάνει όλα σωστά γι’ αυτό και χρειάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη» μόνο μία φορά, τότε που έγραψε «διαδυκτιακή» αντί «διαδικτυακή», στο twitter. Όποιος κάνει κριτική στον Ηγέτη, στην κυβέρνηση, στα σόγια, είναι απλώς κομπλεξικός. Εντάξ”, συνεννοηθήκαμε.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Ατσίδες

kar

Στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο μοίρασε 2 εκ. ευρώ (και κάτι ψιλά) για … δωρεάν διαφημίσεις, είναι χρήσιμο να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το υπουργείο αυτό ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να έχει και τον έλεγχο της χρηματοδότησης. Να μαθαίνει, ας πούμε, πού πάνε τα λεφτά των χρηματοδοτήσεων.

Οι τρεις πρώτες μοιρασιές συνολικού ποσού 1.180.000 ευρώ πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012. Ποιος να ήταν άραγε υπουργός εκείνη την περίοδο; Ο Ανδρέας Λοβέρδος έτυχε να είναι υπουργός Υγείας από  τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 17 Μαΐου 2012.

Η τέταρτη μοιρασιά υπεγράφη το Δεκέμβριο 2013. Ποιος να ήταν άραγε υπουργός εκείνη την περίοδο; Ο Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης έτυχε να είναι υπουργός Υγείας από τις 25 Ιουνίου 2013 έως και τις 9 Ιουνίου 2014.

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στο Δημόσιο, δηλαδή στους πολίτες. Και τυχαίνει ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης να είναι από τους πλέον λαλίστατους καταγγέλλοντες της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Όταν, όμως, κάτω από τη μύτη σου χάνονται  2 εκατομμύρια ευρώ (και κάτι ψιλά), πώς μπορείς να καταγγέλλεις, να τσιρίζεις και να ζητάς την τιμωρία άλλων; Το δικαίωμα φυσικά και το έχεις. Τη σοβαρότητα όμως την έχεις για να το κάνεις;

Φυσικά και δεν υπάρχει εμπλοκή των δύο πρώην υπουργών στο σκάνδαλο. Ούτε στην τσέπη τους μπήκαν χρήματα, ούτε πιθανόν να γνώριζαν τι γίνεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο χρηματοδοτούσε το υπουργείο τους με δημόσιο χρήμα. Αυτό ακριβώς, όμως, είναι ένα ακόμη στοιχείο – ανάμεσα στα τόσα άλλα –  που τους εντάσσει στη λίστα των τραγικά αποτυχημένων πολιτικών.

Είναι μία ακόμη απόδειξη της υποκρισίας των αρχαγγέλων της υπεράσπισης του δημοσίου χρήματος. Δεν κατάφεραν να ελέγξουν και, κυρίως, να προστατεύσουν τους φόρους των πολιτών. Είναι άραγε αδίκημα αυτό; Όχι, η υποκρισία και η ανικανότητα δεν αναφέρονται κάπου ως αδικήματα.  Υπάρχει όμως ποινή. Και είναι η απαξίωση των πολιτών.

Κι ένα τελευταίο ερώτημα. Τα ΜΜΕ που πληρώθηκαν για διαφημιστικά μηνύματα τα οποία ήταν υποχρεωμένα να προβάλλουν δωρεάν, θα κληθούν τώρα να επιστρέψουν τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα;

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Μακρόνησος

κείμενο – φωτογραφίες: Γιώργος Σαλαβέρης

m1

Κάθε μέρα πλέον πληθαίνουν οι φωνές αμόρφωτων, ανιστόρητων, ακαλλιέργητων νεοελλήνων υπέρ του φασισμού.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο “πατριωτισμός” είναι καθημερινό πια φαινόμενο. 

Μα πού ήταν όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας;

Από πού εμφανίστηκαν;

Η απάντηση βρίσκεται δίπλα μας. 

Υπήρχαν πάντα εδώ, καλυπτόμενοι από τον μανδύα της ευφορίας του χρήματος και της εξουσίας.

Τώρα που αυτά σιγά-σιγά λιγοστεύουν ξεπηδούν μπροστά μας ένας-ένας στον στενό πια μικρόκοσμό μας. 

Και βέβαια με αποκορύφωμα το προσφυγικό κύμα, βρίσκουν πεδίο δράσης λαμπρό.

Σε απάντηση διαφόρων συνθημάτων υπέρ του φασισμού, του ναζισμού και των νοσταλγών της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που κατακλύζουν τελευταία το διαδίκτυο, το Σάββατο επισκέφθηκα την Μακρόνησο.

Είναι η πρώτη φορά που περπατάω πάνω στο νησί. 

  • Εδώ η αλήθεια δεν κρύβεται.
  • Εδώ είναι όλα κάτω από το φως του Ήλιου.
  • Εδώ θα έπρεπε να περάσουν όλοι οι “νεοέλληνες” μια βόλτα, χωρίς κινητά τηλεφωνά στα χέρια, χωρίς ίντερνετ, χωρίς κρέμα ηλίου και καπέλο, χωρίς freddo cappuccino .

Ίσως να ήταν χρήσιμη!

Όταν επιστρέψουν στο σπίτι τους, υποχρεωτικό διάβασμα της ιστορίας της Μακρονήσου και των τόπων εξορίας, αλλά και τουλάχιστον της πρόσφατης ιστορίας μας.

Ίσως να ήταν χρήσιμο! 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από ένα μικρό κομμάτι του νησιού. 

Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να αποτυπώσει κάνεις με τον φακό του όλες τις πλευρές του. 

Τις καταθέτω ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής, ελπίζοντας να βοηθήσουν λίγο στην αυτογνωσία μας …

m2

m3

m4

m5

m6

m7

m8

m9

m11

m12

m13

m14

m15

m16

m17

m18

m19

m20

m21

m22

m23

m24

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Τα «στραβά μάτια»

Η αστυνομία της πΓΔΜ μπήκε επανειλημμένα στο ελληνικό έδαφος για να ρίξει χημικά στους πρόσφυγες. Έτσι λέει το διεθνές δίκτυο RT. Κι αν μόνο το έλεγε, σιγά το κακό. Το θέμα είναι ότι το δείχνει κιόλας σε βίντεο.

Ουσιαστικά γελοιοποιείται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ότι Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, απωθώντας τους πρόσφυγες, στα σημερινά επεισόδια στην Ειδομένη.
«Σε καμία περίπτωση δεν έγινε φυσική παραβίαση των βόρειων συνόρων», ανέφεραν πηγές του υπουργείου. «Το κέντρο επιχειρήσεων κατέγραψε στις 12:30 απόπειρα να περάσουν οι πρόσφυγες τα σύνορα. Απωθήθηκαν βίαια, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από αστυνομικούς, που δεν πέρασαν στο ελληνικό έδαφος», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Κοιτάξτε, άλλο να κάνουμε τα «στραβά μάτια» κι άλλο το «μάτια ερμητικά κλειστά» επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να μην τα σπάσουμε με την τσιρλίντερ της Γερμανίας. Όποιοι θέλουν, βλέπουν. Οι αστυνομικοί της πΓΔΜ μπήκαν στα χωράφια για τα οποία διαμαρτύρονταν προ ημερών οι κάτοικοι ότι ήθελαν να τα σπείρουν και τους εμπόδιζαν οι πρόσφυγες. Τώρα που μπούκαραν οι σκοπιανοί, τσιμουδιά οι κάτοικοι.

Βλέπετε, ο εχθρός είναι κοινός και όλους τους ενώνει. Ο εχθρός είναι οι πρόσφυγες. Α ναι, και οι αλληλέγγυοι. Ούτε η Γερμανία είναι εχθρός, ούτε η πολιτική της Ε.Ε., ούτε η Τουρκία που εμπορεύεται τη δυστυχία, ούτε τα τσιράκια της Μέρκελ που σήκωσαν φράχτες στα σύνορα, ούτε αυτοί που δημιουργούν πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Με ποιον πρώτα να γελάσεις από αυτή την κυβέρνηση; Με τον Τσίπρα που μπόρεσε να τα κάνει σκατά ακόμη και με 50.000 πρόσφυγες που όλοι γνώριζαν πως θα έρθουν ή με τον «πατριώτη» Καμμένο που επί υπουργίας του δεν έχει μείνει σύνορο απαραβίαστο από Τούρκους και Σκοπιανούς;

Τελικά από αυτή την κυβέρνηση πρέπει να κρατάμε ημερολόγιο γελοιοτήτων για να τις θυμόμαστε όλες.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Dirty Business

kar

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, περιέγραψε σήμερα σε συνέντευξή της στον Real Fm 97.8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ολόκληρο το πλαίσιο συνειδητής εξαπάτησης των πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς με τους εαυτούς μας με τις υποχωρήσεις μας και πρέπει να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε, να το διαφυλάξουμε για να σώσουμε τα υπόλοιπα», δήλωσε η κ. Καρακώστα. Συνεπείς με τις υποχωρήσεις μας είπε η κ. Καρακώστα, όχι συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντι στον ελληνικό λαό.

Όλα έχουν τελειώσει προ πολλού, το γνωρίζουμε. Είναι εντυπωσιακό όμως ότι υπάρχει αυτό το θράσος να μας τη λένε κι από πάνω. Να μας γελοιοποιούν χρησιμοποιώντας διαρκώς ένα «δεν είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου».

«Ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε, να το διαφυλάξουμε για να σώσουμε τα υπόλοιπα» είπε η κ. Καρακώστα. Μα δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές με το σύνθημα «Να σώσουμε οτιδήποτε, αν σώζεται». Αυτό το έλεγαν οι άλλοι. Έλεγαν πως δεν θα ξεπουλούσαν τα πάντα, αλλά θα κρατούσαν και κάτι μικρό για αναμνηστικό.

Από πότε αυτή η πολιτική έγινε και θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Από την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές, θα μου πείτε και είναι ολόσωστο. Όμως πάντα θα θυμώνω με τη μετεκλογική ειλικρίνεια και ομολογία της προεκλογικής εξαπάτησης. Δεν υπάρχει ποινή για τέτοιου είδους ομολογίες. Κι απ’ ότι φαίνεται, ούτε η ελάχιστη ντροπή.

Μια περηφάνια μόνο για το ότι «το λιμάνι του Πειραιά έχει τετραπλάσια αξία από αυτή που το δίνουμε». Ξεπούλημα κανονικότατο, δικών μας θησαυρών, με συνέπεια στις δικές τους υποχωρήσεις. Υποχωρήσεις τους που ακόμη δεν τις γνωρίζουμε όλες, κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

2013

 

kina2

 

2016

 

kina 1

 

Η Cosco, οι «επενδυτές», η «ανάπτυξη» το λιμάνι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΕΝΦΙΑ, οι «διαπραγματεύσεις», οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα success stories, τα ΜΑΤ αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες στο πάρτυ του τρόμου, οι φόροι, οι λεηλασίες, οι αυτοκτονίες, η μετανάστευση του αύριο, η εξουσιολαγνεία, οι εντολές, η υποταγή, οι «μάχες», οι «νίκες», οι ήττες μας, τα βύσματα … στον καταραμένο τόπο μόνο τα ονόματα των πρωθυπουργών αλλάζουν, οι πολιτικές ποτέ. Ούτε εμείς, φυσικά. Μην τυχόν παλέψουμε για κάτι και χαλάσουμε τη βολεμένη Τάξη των Πραγμάτων. Ωτοστόπ στο δρόμο του μεταξιού αδελφές μου, μήπως και βρεθεί κάνας αφέντης να μας διαλέξει για παλλακίδα του.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook