ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ «ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΗΡΙΟ» ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ

kokpitΣτη σκιά της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σπεύδουν να υιοθετήσουν τον κανονισμό «των δύο ατόμων στο πιλοτήριο» που ορίζει ότι για λόγους ασφαλείας θα υπάρχουν πλέον σε κάθε στιγμή της πτήσης δύο άτομα στα πιλοτήρια των αεροσκαφών τους.

Σχετικό κανονισμό θα προτείνει σήμερα, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Scandinavian Airlines, η εταιρεία έλαβε από τις σουηδικές αρχές μεταφορών ένα προσχέδιο πρότασης για εφαρμογή του κανονισμού, το οποίο συνέταξε η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή.

«Πάντα ακολουθούμε τις προτάσεις που λαμβάνουμε από τις εθνικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους τις έχουν λάβει από την ευρωπαϊκή υπηρεσία» τόνισε ο εκπρόσωπος, Χένρικ Ένστρομ.

Ο εκπρόσωπος της EASA Ηλίας Μαραγκάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία διαδικασία σε εξέλιξη.
συνέχεια

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

konstantopoulou3cbaefcf3b0d119cd0dbΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου ορίστηκε  πρόεδρος της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, με απόφαση που υπογράφει η ίδια και αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση “αντικείμενο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και τεκμηρίωσης, με οργανωμένο τρόπο, των αδιαμφισβήτητων ιστορικών στοιχείων που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματολογία για τη διεκδίκηση των οφειλομένων και τη συστράτευση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και διεθνών οργανισμών σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένης της προς το σκοπό αυτό πραγματοποίησης επαφών με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και με το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις, καθώς και της διοργάνωσης συνεδρίων και διαλέξεων για το ζήτημα αυτό”.

συνέχεια

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

apergia ploiaΝομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας με βάση την οποία τα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται γραμμές Δημοσίου συμφέροντος, θα αποδίδονται κατά προτεραιότητα, για την εξόφληση οφειλών στους εργαζόμενους και γίνεται «για την αποφυγή στο μέλλον του φαινομένου, χρήματα που θα έπρεπε κατά προτεραιότητα να δοθούν στους ναυτικούς, να μη φτάνουν σε αυτούς με ευθύνη των επιχειρήσεων».

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ναυτικών, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας από πληρώματα πλοίων με θέμα τη καταβολή δεδουλευμένων.

Όπως είχε σημειώσει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού «οι απλήρωτοι ναυτεργάτες απαίτησαν για άλλη μια φορά όχι μόνο να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για την διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση εξ αιτίας της αφερεγγυότητας της πλειονότητας των Ναυτιλιακών εταιριών στον χώρο της ακτοπλοΐας» .
συνέχεια

ΤΟΥΣ 91 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα περιστατικά θανάτων ασθενών που νοσηλεύονταν με επιπλοκές στην υγεία τους από τη γρίπη ανέρχονται σε 87.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 206 ασθενείς συνολικά με εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ τα περιστατικά που παραμένουν στις ΜΕΘ για νοσηλεία ανέρχονται σε 26.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ UNESCO ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

glypta_ParthenonaΗ Βρετανία αρνήθηκε να δεχτεί τη διαμεσολάβηση της UNESCΟ ως προς το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως έγινε γνωστό από τις επιστολές του Βρετανικού Μουσείου αλλά και της κυβέρνησης της Βρετανίας προς τον διεθνή οργανισμό, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου, η εμπλοκή της UNESCO δεν θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη.

Τονίζοντας τον «ειλικρινή σεβασμό για τον οργανισμό», αλλά και «τις ήδη καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους φορείς στην Ελλάδα», το Βρετανικό Μουσείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, η οποία έχει αναρτηθεί και στα ελληνικά, ότι το ίδιο «δεν είναι κρατικός φορέας και οι συλλογές του δεν ανήκουν στη βρετανική κυβέρνηση. Οι έφοροι του Βρετανικού Μουσείου φυλάσσουν τα Γλυπτά όχι μόνο για τον βρετανικό λαό αλλά και προς όφελος του κοινού παγκοσμίως, στο παρόν και το μέλλον».

συνέχεια

ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕΛΗ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ»

nosokomeio_attikonΣτο Αττικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο απεργοί πείνας, μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Αργυρού και τον Φοίβο Χαρίση, οι οποίοι μαζί με άλλα έξι μέλη των Πυρήνων βρίσκονται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας.

Τους δύο απεργούς πείνας επισκέφθηκε στο νοσοκομείο η γιατρός Παντελία Βεργοπούλου, η οποία σε κείμενο που ανήρτισε στο Indymedia αναφέρει πως έχουν χάσει το 16,8% του αρχικού τους βάρους.

Προσθέτει ότι απειλούνται οι λειτουργίες των ζωτικών τους οργάνων.
συνέχεια

BANK OF AMERICA: H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Earns Bank of AmericaΤο χαρακτήρα του επικείμενου κινδύνου έχει το σημείωμα της Bank of America για την ελληνική κατάσταση. Συγκεκριμένα, σημειώνει πως η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να ληφθεί άμεσα, ο Τσίπρας να λάβει σκληρές αποφάσεις, καθώς κάποιες από αυτές θα περιλαμβάνουν μέτρα λιτότητας.

«Εάν οι διαπραγματεύσεις καθυστερήσουν και άλλο στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανησυχούμε πλέον πολύ για τη ρευστότητα τόσο στο Δημόσιο όσο και στις τράπεζες»,, επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, που θεωρούν ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να είναι αυτός που θα αναγκαστεί να λάβει σκληρές αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο μία συμφωνία. «Εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν καλά τότε θα περιμένουμε λύσεις που θα αντιμετωπίσουν την χρηματοδοτική πίεση», συμπληρώνει.
συνέχεια

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 49ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

chalkidaΣοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Χαλκίδας η είδηση του τραγικού θανάτου ενός 49χρονου, ο οποίος βούτηξε στο κενό από την Υψηλή Γέφυρα.

Σύμφωνα με το eviazoom, ο 49χρονος έβαλε τέλος στη ζωή σήμερα το πρωί πηδώντας στο κενό από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, εντόπισε στις 7:10 σήμερα το πρωί ένας συμπολίτης του 49χρονου ο οποίος είχε πάει για τζόκινκ κάτω από την γέφυρα.

Ο 49χρονος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
συνέχεια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ DIE LINKE: ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Die Linke_Gregor_GisyΗ απόφαση για περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα είναι πολιτική, εκτιμά ο Γκρέγκορ Γκίζι, τονίζοντας ότι η ΕΕ ενοχλείται από την απόρριψη μιας νεοφιλελεύθερης πορείας από την Αθήνα.
Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστέρας, Γκρέγκορ Γκίζι, τοποθετήθηκε στον απόηχο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος Die Linke είπε μεταξύ άλλων ότι η αντιπαράθεση Ελλάδας και εταίρων είναι επί της ουσίας πολιτική. «Δεκαοκτώ κυβερνήσεις ακολουθούν νεοφιλελεύθερη πορεία και μόνο η ελληνική λέει όχι», τονίζει ο γερμανός πολιτικός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα προσκρούει σε πολλές αντιστάσεις στην προσπάθειά της να εφαρμόσει ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο: «Οταν για παράδειγμα η ΕΕ ανακοινώνει ότι τάσσεται κατά ενός νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και ενός άλλου για περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη.
Η πορεία της ελληνικής κυβέρνησης δεν αρέσει
συνέχεια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ

maximou32-0e8fe3higΞεκινά, σήμερα, η συζήτηση στη διαπραγματευτική ομάδα των Βρυξελλών (Brussels Group) για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της κυβέρνησης, δύο μήνες μετά τη συγκρότησή της, τονίζεται ότι η «Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εξοφλεί το δημόσιο χρέος χωρίς αναχρηματοδότησή του από ιδίους εθνικούς πόρους και εσωτερικό δανεισμό.

Σε άτυπο ενημερωτικό της σημείωμα η κυβέρνηση αναφέρεται στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα αλλά και στα υπό κατάθεση νομοσχέδια το αμέσως προσεχές διάστημα.

συνέχεια

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΙ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

SPYROPOULOSΠερίπου έξι εκατομμύρια ευρώ εισπράχθηκαν την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών, όπως ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ροβ. Σπυρόπουλος είπε ότι στα γκισέ του ΙΚΑ σε όλη την χώρα έσπευσαν 1.300 άτομα για να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Προσέθεσε πως οι οφειλές που ρυθμίστηκαν κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου ήταν ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι σε προηγούμενες ρυθμίσεις την πρώτη ημέρα είχαν σπεύσει στα γκισέ του ΙΚΑ «πολύ λιγότεροι οφειλέτες».
συνέχεια

ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΑΕΡΙΟ ΧΛΩΡΙΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ

AsantΟ σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ απέρριψε ως «κακοήθη προπαγάνδα» τις κατηγορίες ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε αέριο χλωρίου εναντίον των εξεγερμένων, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του που θα μεταδοθεί σήμερα, Παρασκευή, στην εκπομπή This Morning του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αέριο χλωρίου και βαρέλια με εκρηκτικά, ο Άσαντ απάντησε: «Θέλω να απαντήσω πλήρως σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μέρος της κακοήθους προπαγάνδας εναντίον της Συρίας. Κατ’ αρχάς το αέριο χλωρίου δεν είναι στρατιωτικό αέριο. Μπορεί κανείς να το αγοράσει παντού».

Σε αυτό το απόσπασμα της συνέντευξής του ο Σύρος πρόεδρος δεν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι δυνάμεις του χρησιμοποίησαν το αέριο αυτό, αλλά υπογραμμίζει ότι το αέριο χλωρίου δεν προορίζεται μόνο για στρατιωτική χρήση.
συνέχεια

ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

kouroumplis(1)Τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξοφληθούν οι πάροχοι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ο υπουργός δεσμεύθηκε, επίσης, να προωθήσει τις προσλήψεις προσωπικού στις ακριτικές περιοχές.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΠΙΣ ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 43 εκατομμύρια ευρώ για τον μήνα Μάρτιο, προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι για τον μήνα Ιανουάριο. Επίσης, θα παραταθεί η αποπληρωμή προς τους παρόχους υγείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 31.12.2015.

Στις προθέσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται και η προώθηση των προσλήψεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ακριτικών και νησιωτικών περιοχών για κοινωνικούς και εθνικούς λόγους.
συνέχεια

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

soible-29vnbvΤα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αρχίζει να μειώνουν τα ελλείμματά τους και ακόμη και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Bundesbank που διοργανώνεται στη Φρανκφούρτη.

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε

Υπογράμμισε ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη δεν είναι υπερβολικά κι ότι οι χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η επεκτατική νομισματική πολιτική δεν αποτελεί τη λύση αλλά μια εκ των αιτιών της κρίσης χρέους τα τελευταία χρόνια.

συνέχεια

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

tsipras-kyvernisieifdffggΟλοκληρώθηκε η σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση στους θεσμούς, προκειμένου να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ενώ αναμένονται έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.

Τα έσοδα αναμένονται κυρίως από την πατάξη της φοροδιαφυγής, ενώ η λίστα δεν περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Τα μέτρα αναμένεται να εξεταστούν από το Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα το βράδυ. Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την Έλενα Παναρίτη, οι οποίοι αναχωρούν το απόγευμα για τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, ΕΕ και ΔΝΤ συγκάλεσαν «ανεπισήμως» το Brussels Group.
συνέχεια

Ο ΛΟΥΜΠΙΤΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ

Germanwings A320 crashes over French AlpsΟ συγκυβερνήτης της πτήσης της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει ότι είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα που πέταξε με το A-320 για να το ρίξει στις πλαγιές των Άλπεων, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αναρρωτικής άδειας, που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία, και αφορούν και στην ημέρα του τραγικού γεγονότος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας που δεν προσδιορίζει το είδος της ασθένειας.

“Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
συνέχεια

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

katrougkalos039rΚατατέθηκε σήμερα η αγωγή κατά των χαλκείων της διαπλοκής, “δεν θα τους περάσει”αναφέρει με tweet του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αγωγή Κατρούγκαλου στρέφεται κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του συντάκτη των δημοσιευμάτων, δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη.

Και σήμερα κατατέθηκε η αγωγή κατά των χαλκείων της διαπλοκής. Δεν θα τους περάσει!

— George Katrougalos (@gkatr) March 27, 2015

πηγή: avgi.gr

ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ 2014

eforiaΦόρο με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων θα πληρώνουν κανονικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια του 2014, ακόμη και αν αυτά ήταν ανείσπρακτα.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή των σχετικών άρθρων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Σχετικά με τα ενοίκια, η εγκύκλιος αποσαφηνίζει ότι «το εισόδημα αυτό αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στον μισθωτή (πχ καθαριότητα, ασφάλεια, κλπ), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά για το εισόδημα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που καταβάλλεται αναδρομικά με βάση νόμο ή δικαστική απόφαση, χρόνος απόκτησης αυτού θεωρείται το φορολογικό έτος στο οποίο ανάγονται τα μισθώματα».

συνέχεια

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ert-van7ujΜετά την Ανάσταση, η… ΕΡΤ. Το νομοσχέδιο για την επανασύσταση και λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα -τουλάχιστον με την ονομασία που είναι καταχωρημένη στο συλλογικό υποσυνείδητο- θα κατατεθεί προς ψήφιση αμέσως μετά το Πάσχα.

Αυτό υποστηρίζεται από την κυβέρνηση με αφορμή απολογιστικό non paper για τις πρώτες 60 ημέρες, που συμπληρώθηκαν την Παρασκευή, από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ το σχέδιο νόμου για την ΕΡΤ σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα επρόκειτο -μετά τη δημόσια διαβούλευση- να συζητηθεί στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις 12 Μαρτίου.

συνέχεια

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΟΙK: «ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Seling5E9C4786EB92251F1433«Κανείς δεν ξέρει πώς να λύσει την κατάσταση στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Έχουμε μια κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Κάθε ημέρα κάτι συμφωνείται και την επομένη είναι άκυρο», δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων στη Βιέννη.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το πρόβλημα με την εμπιστοσύνη αφορά στο τι θα πρέπει να συζητηθεί και με ποιους.

«Υπάρχει έλλειψη στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και έτσι είναι λίγο δύσκολο να παρθούν αποφάσεις», σημειωσε.

συνέχεια

Το blog Καρτέσιος
δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στην κατηγορία «Ενημέρωση» και στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

kartesios@hotmail.gr

ΚΑΙΡΟΣ


ΑΡΧΕΙΟ