DW: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

greek-crisis321D19795BCBF2CD92A5Η πολιτική των δανειστών έθεσε εκτός ισχύος τις δυνάμεις της αγοράς στην Ελλάδα, προειδοποιεί το γερμανικό think tank CEP, παραπέμποντας στη μείωση των επενδύσεων και την άνοδο του δείκτη κατανάλωσης.

Με αφορμή την πρόσφατη έξοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, CEP, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ επανέρχεται στην κριτική του όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να υποστηρίξει ότι η πρόσφατη έκδοση κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας που διασφάλισε στην ελληνική κυβέρνηση 3 δισ. ευρώ δεν συνιστά απόδειξη προόδου.

«Η διάθεση των ομολόγων δεν οφείλεται στις επιτυχείς μεταρρυθμίσεις, αλλά στο γεγονός ότι οι χρηματοπιστωτικές και νομισματικές παρεμβάσεις των περασμένων ετών έθεσαν εκτός ισχύος τις δυνάμεις της αγοράς», αναφέρουν οι επιστήμονες του CEP, σε μια επικαιροποιημένη εκδοχή μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

συνέχεια

Ο ΑΛΚΙΝOΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ «ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο του τηλεοπτικό σποτ για τις ευρωεκλογές.

Με την μουσική υπόκρουση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, και του τραγουδιού του, “ο κόσμος αλλάζει” ο ΣΥΡΙΖΑ θίγει τα ζητήματα της μετανάστευσης, των φαρμάκων, το κλείσιμο της ΕΡΤ, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και άλλα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Κεντρικό σύνθημα είναι το “Η υπομονή μας τελείωσε”.
συνέχεια

ΜΕΙΩΣΗ 22% ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ 2013

syntaxiouxos_lefta_642_355Μείωση της τάξης του 22% κατέγραψαν οι δαπάνες που διατέθηκαν για αμοιβές εξαρτημένης εργασίας σε μισθούς και συντάξεις υπαλλήλων του Δημόσιου στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Την ίδια στιγμή, μείωση κατά 39,6% κατέγραψαν και οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές, υποχωρώντας κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ

πηγή: skai.gr

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΕ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΣΥ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ FOCUS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

CYPRUS PARLIAMENT VOTEΑντιδράσεις προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο, στα ταμεία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ κατέληξαν 2 εκατ. ευρώ από την ελληνική εταιρεία FOCUS του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πρώην ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki, Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά την περίοδο 2007-2008.

Η εφημερίδα επικαλείται τις έρευνες των ανακριτών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το ΑΚΕΛ φέρεται να πήρε συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ, με την πρώτη δόση, του ενός εκατομμυρίου, να καταβάλλεται σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Λευκωσία υπεράκτια εταιρεία, και το υπόλοιπο μισό εκατομμύριο, μέσω λογιστικού-ελεγκτικού γραφείου.

συνέχεια

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 12,8 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

euro-xeria12BDB53C6A59560D0Zημιά 12,8 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου, υπόθεση παράνομης είσπραξης συντάξεων, η οποία αφορά 179 περιπτώσεις και ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα σε ενημέρωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 170 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων με πράξεις απάτης και υπεξαίρεσης.

Για τις περιπτώσεις αυτές διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προδικαστική έρευνα, η οποία διήρκησε πάνω από δώδεκα μήνες.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης τελέστηκαν τουλάχιστον από το 1991 μέχρι το 2012, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται συνολικά στα 12.864.730,26 ευρώ.

συνέχεια

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ SUCCESS STORY

elstatΤη συνεχή συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών του κράτους, αλλά και τη μείωση μισθών και συντάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Tο δημόσιο χρέος ανήλθε στο τέλος της περυσινής χρονιάς σε 318,7 δισ. ευρώ, με το 99,1% των δανείων να είναι μακροπρόθεσμα.

Βάσει της έρευνας των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών Γενικής Κυβέρνησης, oι φόροι στο εισόδημα διαμορφώθηκαν στο 23,2% των συνολικών εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ:

- Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές ανήλθαν σε 10,087 δισ. ευρώ (39,6% των συνολικών δαπανών) το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, από 11,901 δισ. ευρώ (42,7% ) και 12,318 δισ. ευρώ (41,6% ) τα αντίστοιχα τρίμηνα το 2012 και το 2011.

συνέχεια

ΔΙΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

theoxaris=0-32923jfwΟι επιχειρήσεις που εμφανίζονται να έχουν έστω και μια συναλλαγή την τριετία 2011-2013 θα πρέπει μέχρι τις 20 Ιουνίου είτε να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους ή να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για διακοπή λειτουργίας ή αδρανοποίησης. Σε διαφορετική περίπτωση η Εφορία θα εκδώσει πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου ορίζοντας τη φορολογητέα ύλη, με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχαρή σχετική με την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων προβλέπει ότι:

συνέχεια

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΜΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

poeotajjjscjotg«Η κυβέρνηση έπειτα από την επινόηση χιλιάδων “επίορκων υπαλλήλων” (που δεν έφερε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα) καθώς και “πλεονάζοντος προσωπικού” (που διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα), προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική “αξιολόγηση” να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως προσθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Στο πλαίσιο αυτό και με ξεκάθαρη στόχευση, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης αλλά καθορίζει εκ των προτέρων, επί ποινή μάλιστα «παράβασης καθήκοντος», τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης.

συνέχεια

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

cyprus-ee409234rΤον κίνδυνο “να καταστρέψουν την κυπριακή οικονομία” οι οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξή του στα γερμανικά μέσα ενημέρσης, ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας δήλωσε ότι “τη Ρωσία και την Κύπρο συνδέουν ισχυρές οικονομικές σχέσεις”. Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, “κάθε χώρα- μέλος της ΕΕ οφείλει να αποφασίζει αυτοβούλως σχετικά με τη συμμετοχή” στις εν λόγω κυρώσεις, με βάση τα δικά της συμφέροντα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν τη διεύρυνση του καταλόγου των προσώπων, στα οποία θα απαγορευθεί η είσοδος στην ευρωπαϊκή επικράτεια και θα «παγώσουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία.

πηγή: avgi.gr

Ν. ΚΟΡΕΑ – ΝΑΥΑΓΙΟ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, 292 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

nayagio-korea-1203 Τους τέσσερις έφθασαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού στα ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας, το οποίο μετέφερε συνολικά 459 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές Λυκείου.

Οι αγνοούμενοι είναι 292, παρά την πολύωρη προσπάθεια των συνεργείων διάσωσης από θάλασσας και αέρος.

Οι τραυματίες φθάνουν τους 55.

Οι αγνοούμενοι βρίσκονται είτε εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί ή στα νερά του ωκεανού, γεγονός που δημιουργεί φόβους για δραστική αύξηση του αριθμού των θυμάτων και τη μεγαλύτερη τραγωδία σε θάλασσα της Νότιας Κορέας, μετά τους 292 νεκρούς από ναυάγιο το 1993.

συνέχεια

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

dourou-kentraprolipsis00491-600x300Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Δήμων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου “Άρηξις” επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Τρίτη, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής”, Ρένα Δούρου.

Ενημερώθηκε από εργαζομένους και μέλη του Δ.Σ. του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τη δράση της δομής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τα προβλήματα των υπόλοιπων 16 Κέντρων Πρόληψης που λειτουργούν στην Αττική.

“Η εξάρτηση από ουσίες βιώνεται από τον καθένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που συνδέεται με την προσωπική του ιστορία. Είναι, όμως, κοινωνικό φαινόμενο και όχι «ατομική επιλογή». Είναι μια διαδικασία διαβρωτική για ολόκληρη την κοινωνία σε φάση οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής κρίσης και παρακμής” σημείωσε η Ρένα Δούρου.

συνέχεια

ΠΑΓΩΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΙΟΝΙΑ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

xionia-florinaA200Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στη βόρεια Ελλάδα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης χιόνια και ισχυρές βροχές πέφτουν στο νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Από το πρωί χιονίζει και στην πόλη της Φλώρινας και σε πολλές περιοχές του νομού.

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΩΣ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

gatakia-1493rΤην ιδιότητα των «ζωντανών όντων προικισμένων με ευαισθησία» αναγνωρίζει στα ζώα συντροφιάς τροπολογία που εισήχθη σε νομοσχέδιο για την απλοποίηση της γαλλικής νομοθεσίας και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (κάτω Βουλή).

Μέχρι τώρα τα ζώα θεωρούνταν νομικά ως «κινητά πράγματα». Πάντως και τώρα παραμένει ο χαρακτηρισμός τους ως «προσωπικά αγαθά».

Μετά από μια μακρά συζήτηση, οι βουλευτές ενέκριναν, την Τρίτη, μια τροπολογία που προτάθηκε από τους Σοσιαλιστές για τη διευκρίνιση του νομικού καθεστώτος των ζώων συντροφιάς. Η ψήφιση του νομοσχεδίου που εμπεριέχει την εν λόγω τροπολογία θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια του γαλλικού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη.

συνέχεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

souleiman sampixa1397648538Στην πολιτική οι επιλογές κρίνονται από το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιό του τη Σουλεϊμάν Σαμπιχά, Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης, ήταν… αναμενόμενο: μεγάλος εκνευρισμός στο τουρκικό προξενείο της Θράκης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Όταν, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Εμάς τους Τούρκους της Θράκης δεν μας εκπροσωπεί η Σαμπιχά». Η εν λόγω τοποθέτηση περιγράφει το γνωστό παιχνίδι που παίζει το τουρκικό προξενείο σε όσα κόμματα προσεγγίζουν τη μειονότητα για να κορφολογήσουν ψηφαλάκια. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το παιχνίδι ακυρώθηκε, καθώς η Σαμπιχά δεν είναι ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου.

συνέχεια

ΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Jerusalimd5b758079f2bee90b77bΔεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα στη διάρκεια ταραχών με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Tζαμιών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, αφού επετράπη η είσοδος σε Εβραίους επισκέπτες.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν “πέτρες και κροτίδες” στην αστυνομία όταν αυτή άνοιξε τις πύλες της πλατείας σε Εβραίους επισκέπτες.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, σύμφωνα με τον Ρόζενφελντ, και απέκλεισε το χώρο σε εβραίους επισκέπτες, αφού προηγουμένως πολλοί μεταξύ αυτών είχαν κάνει το γύρο της πλατείας στη οποία βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου και το τέμενος Αλ-Ακσα.

συνέχεια

ΓΥΡΗ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

melissa9D27693D1AA463EAE625Κοκτέιλ τοξικών φυτοφαρμάκων περιέχει η γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες από τους ευρωπαϊκούς αγρούς. Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διεξήγε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, δύο στα τρία δείγματα γύρης που συνέλεξαν οι ερευνητές περιείχαν έως και 17 διαφορετικά φυτοφάρμακα.

Τα χημικά που βρέθηκαν στη γύρη που συλλέχθηκε από κυψέλες προέρχονται από διάφορες κατηγορίες φαρμάκων, όπως εντομοκτόνα, ακαρεοκτόνα, μυκητοκτόνα και ζιζανιοκτόνα. Τα προϊόντα αυτά, όπως καταγγέλλει η οργάνωση, ανήκουν σε μεγάλες αγροχημικές εταιρείες, όπως είναι η Basf, η Syngenta και η Bayer, στα κεντρικά γραφεία της οποίας βρέθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ακτιβιστές της Greenpeace απαιτώντας να σταματήσει να σκοτώνει τις μέλισσες με τα προϊόντα της.

συνέχεια

«ΝΑΙ» ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Lloyds266-7358236Με 603 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 51 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς Γιούργκεν Κλούτε, με βάση την οποία όλοι όσοι διαμένουν νόμιμα στην ΕΕ θα μπορούν να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό.

Kανείς δεν θα μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα αυτό για λόγους εθνικότητας ή τόπου διαμονής τους. Τόσο οι όροι για την απόκτηση όσο και τα συναφή τέλη οφείλουν να προσδιορίζονται ρητά και να είναι εύκολα συγκρίσιμα. Οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να αλλάζουν εύκολα λογαριασμό, αν βρουν άλλον με καλύτερους όρους, αναφέρεται στο Ψήφισμα.

συνέχεια

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΦΥΤΟΥ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ

astheneis2F54E602672A8C391Ένας στους τρεις ασθενείς σε κατάσταση «φυτού», που δεν δείχνει σημάδια συνείδησης επί τουλάχιστον έναν χρόνο, στην πραγματικότητα έχει κρυμμένη δυνατότητα να αποκτήσει και πάλι στο μέλλον έστω μία μερική επαφή με το περιβάλλον.

Αυτό αποκάλυψε μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα, που χρησιμοποίησε την απεικονιστική τεχνική της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ) για να προβλέψει ποιοι ασθενείς μπορούν τελικά να ξαναβρούν τη συνείδησή τους, «ξυπνώντας» από τον παρατεταμένο «ύπνο» τους- μία ελπίδα που αφορά και την περίπτωση του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από τον Δεκέμβριο του 2013.

συνέχεια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ: ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

droutsas.mesa__0Έντονα επικριτικός για την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΟΚΚΙΝΟ. Μίλησε για “κατάντια και κατρακύλα” του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει σχέση με την ιστορική του διαδρομή.

Ο ίδιος, κατά δήλωσή του ανήκει στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο εξακολουθεί να πιστεύει, γιατί ποτέ δεν θα άγγιζε δημοκρατικούς θεσμούς, που σήμερα θίγονται.

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αποκάλεσε την σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο συντηρητική, αλλά και ακραία, επικίνδυνη για την δημοκρατία και δεν θα έπρεπε να είναι στην εξουσία.

πηγή: Κόκκινο 105,5

CEP: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

greek-crisis-yfesi03030fjΗ αισιοδοξία των χρηματιστηριακών κύκλων δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο. «Το αντίθετο», υποστηρίζει το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, CEP, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ. Όπως υπογραμμίζει, «η Ελλάδα εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο.

Απομακρύνεται περισσότερο από τη δυνατότητα εξυγίανσής της μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και κατ` επέκταση από την υπέρβαση της κρίσης»
Η αισιοδοξία των χρηματιστηριακών κύκλων δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τον κίνδυνο. «Το αντίθετο», υποστηρίζει το Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, CEP, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ. Όπως υπογραμμίζει, «η Ελλάδα εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο.

συνέχεια

Το blog Καρτέσιος
δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στην κατηγορία «Ενημέρωση» και στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ


ΑΡΧΕΙΟ