ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

vouli-geniki23=-952jfdΚατά του άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την ποινικοποίηση των αρνητών γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και του Ολοκαυτώματος τάσσονται με κείμενό τους δεκάδες ιστορικοί από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και άλλους επιστημονικούς φορείς.

Οι ιστορικοί ζητούν να μην ψηφιστεί το επίμαχο άρθρο, καθώς -όπως τονίζουν- πλήττει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, και ταυτόχρονα δεν είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του ναζισμού και του μισαλλόδοξου λόγου.

συνέχεια

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: «ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ» Η ΕΛΛΑΔΑ

gkikas-xardouvelis0329dgΗ ανάγκη της έμπρακτης αναγνώρισης των θυσιών των Ελλήνων και των επιτυχιών στην οικονομία που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αναγνωρίστηκαν από την τρόικα, τέθηκε στη διάρκεια της συζήτησης των δύο πλευρών στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, την πρόοδο στα οικονομικά ζητήματα παρουσίασε ο “Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στους εκπροσώπους της τρόικας, τον Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, τον Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν και τον Ρίσι Γκογιάλ του ΔΝΤ, στο Παρίσι.

Κατά τη συνάντηση, που άρχισε στις 18.00, παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2014, από τον κ. Χαρδούβελη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών είναι «απόλυτα εντός των στόχων» που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα.

συνέχεια

ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ: «ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ – NATO ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

valesa1516020_h1774677Εάν η Ευρώπη χορηγούσε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και στο NATO, εκτίμησε ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη Λεχ Βαλέσα, ο οποίος έχει βραβευθεί με Νόμπελ Ειρήνης.

Μια τέτοια κίνηση «θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε ο Βαλέσα στους δημοσιογράφους ερωτηθείς αν θεωρεί πως η ΕΕ θα έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία ώστε να μπορέσουν οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την αυτονομιστική εξέγερση των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας αυτής και η ρωσική «επίθεση» που καταγγέλλει το Κίεβο.

συνέχεια

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

astynomiko-tmimaF0F881D8E7144494002Πιλοτικά ξεκινά σε ορισμένες περιοχές της χώρας εντός των προσεχών ημερών το νέο, πιο γρήγορο και απλό σύστημα έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δυο φωτογραφίες του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του και να λαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά την ταυτότητα του, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) υπηρεσία, τη διασύνδεση εν προκειμένω των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια.

συνέχεια

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

tsipras-seb34-09rvn Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους εξέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στο προεδρείο του ΣΕΒ, με το οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση, η οριστική και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, η ανάκαμψη, η παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της οικονομίας προϋποθέτουν την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση στη στρατηγική ισχυρής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μιας κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία – της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

συνέχεια

ΕΛΣΤΑΤ: ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ

katoikies200412Σχεδόν ένα στα τρία σπίτια στην Ελλάδα είναι μη κατοικούμενο με βάση τα στοιχεία από την απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών το 2011 που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, σε 6.384.353 κατοικίες ανήλθε ο αριθμός των κατοικιών στη χώρα το 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών, που έγινε τότε από την ΕΛΣΤΑΤ.

Από το σύνολο αυτό, οι 6.371.901 είναι κανονικές κατοικίες (ποσοστό 99,8%) και οι 12.452 είναι μη κανονικές κατοικίες (ποσοστό 0,2%).

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι από τις κανονικές κατοικίες, οι 4.122.088 ή το 64,7% είναι κατοικούμενες και οι 2.249.813 κατοικίες ή το 35,3% είναι κενές (λόγω και της κρίσης που είχε ήδη πλήξει την ελληνική οικονομία).

συνέχεια

ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ: ΦΟΡΕΙΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

beppegrillooooo-thumb-largeΟ ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο συνέδεσε σήμερα τις αφίξεις μεταναστών στην Νότια Ιταλία με τον κίνδυνο διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

«Όταν οι προπάπποι μας έφταναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έβλεπαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Έλις Άιλαντ», έγραψε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

«Για την φυματίωση δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει με αποτελεσματικό τρόπο τους ενήλικες, μεταδίδεται από τον αέρα και για την θεραπεία της χρειάζονται χρόνια», συνέχισε ο ίδιος. «Αν θέλουμε να την επανεισάγουμε, ας το κάνουμε, αλλά πρέπει να γίνει υπό το φως του ηλίου», πρόσθεσε ο Γκρίλο.

συνέχεια

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΑΙ «ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ» ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

antiratsistiko_ueuw9Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να απορρίπτει τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπέρ του νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αλλά και οι μη προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η συζήτηση για συνεχιστεί την Παρασκευή επί των άρθρων και ενδεχομένως να γίνει και τρίτη συνεδρίαση. Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως θα καταψηφίσει το άρθρο 2 το οποίο, όπως τόνισε, ποινικοποιεί την ελευθερία της έκφρασης. Πρόκειται για το άρθρο που αναφέρεται στις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα. Σημειώνεται πως 139 ιστορικοί με κείμενό τους ζητούν την απόσυρση του εν λόγω άρθρου με το οποίο «περιορίζεται η ελευθερία του λόγου καθώς και η επιστημονική έρευνα».

συνέχεια

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

kairos-kataigida-vroxi393935Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια ολιγόωρη μεσημβρινή ανάπαυλα, από τις 6 το απόγευμα το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία στην πόλη δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Στο πολεοδομικό συγκρότημα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις, για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από την καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.

συνέχεια

ΒΙΝΤΕΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΝΕΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Νέο βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο την Τρίτη, το οποίο κατά πληροφορίες δείχνει τον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που κρατούσαν οι τζιχαντιστές.

Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί ιστοτόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστές για να αναρτούν ανακοινώσεις τους.

To Site Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστοτόπους, ανακοίνωσε ότι είδε το βίντεο και ότι φαίνεται πως η εκτέλεση έγινε από τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

συνέχεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

samaras_erdoganiii30Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Η συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει η τουρκική πλευρά πριν από ενάμιση μήνα θα γίνει σε βαρύ κλίμα, μετά τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά απάντησε ήδη δια του Υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου και από εκεί και ύστερα, θα αξιοποιήσει τη συνάντηση για να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται, εξάλλου, να έχει διμερεις συναντήσεις με τους ομολόγους του, του Καναδά, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

συνέχεια

Η ΜΟΣΧΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΜΠΑΡΟΖΟ

putin-barosso23049f Τη μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο είναι έτοιμο να δώσει στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο προκειμένου όπως τονίζει να αποδείξει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είπε στον συνομιλητή του ότι «θα μπορούσε να καταλάβει το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».

Η Μόσχα «είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο (αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας) ώστε να άρει κάθε παρεξήγηση» ανέφερε σε επιστολή του προς τον Μπαρόζο ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

συνέχεια

BUSINESS INSIDER: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΗ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

trofima_xeria949dmΚαθόλου κολακευτικό δεν είναι το σημερινό άρθρο του Business Insider το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο ψηλές θέσεις της λίστας με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας το ποσοστό δυστυχίας με βάση την ανεργία και την ακρίβεια.

Η έγκυρη ιστοσελίδα επικαλείται έρευνα του Bloomberg το οποίο χρησιμοποιεί έναν όρο που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά και ονομάζεται «δείκτης δυστυχίας». Το ποσοστό του δείκτη βγαίνει προσθέτοντας το ποσοστό ανεργίας με εκείνο του πληθωρισμού βάσει των γενικών τιμών καταναλωτή (ακρίβεια).

Ο δείκτης δημιουργήθηκε από τον οικονομολόγο Αρθουρ Οκούν και τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν πολύ δημοφιλής σαν όρος στις ΗΠΑ. Παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ανεργία και η ακρίβεια επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

συνέχεια

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

papadimoulis_071112Για ένα νέο μνημόνιο, με διαφορετικό όνομα, που θα καλύψει , όπως είπε, το δημοσιονομικό κενό την διετία 2014-2015 έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η εκτίμησή μου είναι ότι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο, το οποίο θα βαφτιστεί αλλιώς, γιατί υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2014 και το 2015 γιατί υπάρχουν και χρηματοδοτικές ανάγκες».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα τόνισε μεταξύ άλλων: «Το βέβαιο είναι ότι τα μεγάλα θέματα που θα έπρεπε να μπουν σε μια διαπραγμάτευση θα μείνουν εκτός».

συνέχεια

HANDELSBLATT: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

sxolio-isotimies-dolario-gien Η υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου θα συνεχισθεί και η τάση αυτή θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, εκτιμούν οι αναλυτές, παραπέμποντας στην αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να ανακάμψει.

Η ισοτιμία του ευρώ, που χθες διαμορφώθηκε στα 1,31 δολάρια, «στο τέλος του 2017 θα κινείται στο 1:1», εκτιμά ο Ρόμπιν Μπρουκς, οικονομολόγος της Goldman Sachs. Μάλιστα, σε ετήσιο επίπεδο, ο Μπρουκς βλέπει το ευρώ να διαμορφώνεται στα 1,20 δολάρια, ενώ οι συνάδελφοί του στην JP Morgan στα 1,26 δολάρια, αναφέρει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

συνέχεια

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ: ΤΟ 70% ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

benziniΤο σύνολο των πρατηρίων καυσίμων και οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να διαθέτουν από την επόμενη χειμερινή περίοδο συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Ωστόσο για τις λοιπές εγκαταστάσεις διακίνησης (διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας, βυτιοφόρα, πλοία μεταφοράς καυσίμων), ενώ έχει νομοθετηθεί η εγκατάσταση των συστημάτων, τα συστήματα δεν έχουν εγκατασταθεί είτε γιατί προβλέπεται μεταγενέστερη προθεσμία (όπως στις αποθήκες των εταιρειών), είτε επειδή η νομοθεσία δεν προβλέπει χρονοδιάγραμμα εφαρμογής είτε τέλος επειδή δεν έχει εκδοθεί η δευτερογενής νομοθεσία (υπουργικές αποφάσεις).

συνέχεια

ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

xardouvelis0329fgb450945gΣτην διευκρίνιση ότι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τα τέλη Οκτωβρίου προχώρησε έλληνας αξιωματούχος προς το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο σε δημοσίευμα του την Τρίτη αναφέρει πως η διεξαγωγή των συζητήσεων στο Παρίσι έχει προκαλέσει εικασίες στο εσωτερικό της χώρας ότι μπορεί να εξεταστούν σημαντικά θέματα όπως τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, η βιωσιμότητά του και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου διάσωσης.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός αξιωματούχους ξεκαθάρισε προς το πρακτορείο ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

συνέχεια

ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΝΘ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

yperxreomena961BC0D83F485053CDFEA3D40838C1BFΤην άποψη ότι η ελληνική οικονομία στην Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξης, εκτός εάν το χρέος των επιχειρήσεων και των ιδιωτών αναδιαρθρωθεί εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Άνθιμος Θωμόπουλος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο η Ελλάδα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις προκειμένου να υπάρξει ένας ενάρετος κύκλος ανάπτυξης, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι δημόσιες επενδύσεις δεν μπορούν να ανακάμψουν σύντομα. «Δεν θα προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες εκτός εάν υπάρξει και ουσιώδης και βιώσιμη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

συνέχεια

ΚΡΟΑΤΙΑ: ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

kroatia-flagΣχέδιο για τη διαγραφή χρεών ιδιωτών προς τράπεζες και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά τα 1.311 ευρώ (10.000 κούνα) εξετάζει η κροατική κυβέρνηση.

Το “μοντέλο” διαγραφής των χρεών αφορά τους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ανέργους, ακόμα και συνταξιούχους με πολύ χαμηλές συντάξεις.

Όπως διευκρινίστηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύντομα θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή των πολιτών στη “λίστα” όσων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και τα οποία -εφόσον, τελικά, εφαρμοστεί το κυβερνητικό μοντέλο- θα διαγραφούν.

συνέχεια

«FACE CONTROL» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

panepistimio139773-fosr0800004.Επίδειξη ταυτότητας και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε κάποιους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών προαναγγέλλει ο νεοεκλεγείς πρύτανης, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης, που ανέλαβε χθες, Δευτέρα, τα καθήκοντά του. Στόχος του νέου πρύτανη η διάσφαλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

«Δε θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», δήλωσε στα «Νέα» ο κ. Φορτσάκης εξηγώντας ότι προετοιμάζει σύστημα ελέγχου εισόδου σε όσες σχολές και κτίρια του ιδρύματος υπάρχει συχνό πρόβλημα, με τσεκάρισμα ταυτοτήτων.

συνέχεια

Το blog Καρτέσιος
δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στην κατηγορία «Ενημέρωση» και στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ


ΑΡΧΕΙΟ