ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

tourismosΑπό την Τετάρτη έως τις 10 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ 110.000 δικαιούχοι για επιδότηση διακοπών μέχρι 6 ημερών, αλλά και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο από 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιουλίου 2014.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια, οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη / υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας
Πρόσκλησης.
Το πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014» καλύπτει στους δικαιούχους που θα επιλεγούν με διαδικασία μοριοδότησης από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.
«H αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζόμενους και ανέργους συμπολίτες μας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία και συντονισμό δράσεων με το υπουργείο, κατάρτισε και πλέον υλοποιεί το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που από σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου δήλωσε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν εκπληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να υποστηρίξουν ολικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
πηγή: enet.gr
Tweet about this on TwitterShare on Facebook

No Comments

Comments Closed