«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 12.500 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

mitsotakis-maximou39sΤην πιστή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος και των στόχων της διαθεσιμότητας επικύρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας (1.800 εργαζόμενοι), όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας – που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο – πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο. Ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500, οι οποίοι θα προέρχονται απ’ όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Η αξιολόγηση και μοριοδότηση προσωπικού αφορά μόνον όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς, στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ενημερωτικό του σημείωμα για τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, κατά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα.

πηγή: tanea.gr

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

No Comments

Comments Closed