ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

xatzidakis-espa9309x «Οι όποιες υπερβολές από την πλευρά της τρόικας και ο λαϊκισμός από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν βοηθούν στην αποκατάσταση θετικού κλίματος στην οικονομία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγραμματισμού του υπουργείου του για το 2014. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον πτωχευτικό κώδικα και στην πτωχευτική διαδικασία των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει αν οι αλλαγές αυτές θα γίνουν εντός του τρέχοντος έτους όπως επιδιώκουν οι Τράπεζες και παρέπεμψε στο Συμβούλιο για την διαχείριση ιδιωτικού και δημοσίου χρέους λέγοντας ότι αυτό είναι που θα δώσει τις κατευθύνσεις.

Σε ό,τι αφορά την τρόικα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για «νέφος αμφισβήτησης» από την πλευρά της τριμερούς σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να υπάρχει σαφέστερη έκφραση της αναγνώρισης από την πλευρά ορισμένων παραγόντων για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί από την ελληνική πλευρά.

Όπως ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης του υπουργείου για το 2014 το θα κινείται σε τρεις άξονες: στη στήριξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς με στόχο τη μείωση των τιμών και της προστασία των καταναλωτών.

Μέχρι το τέλος του μήνα το υπουργείο εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο να θέσει δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο στο οποίο στόχος είναι να υιοθετηθεί το 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση των ημερών διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, η ενιαία τιμή στα βιβλία κ.α.

«Δεν μπορούμε να είμαστε», ένα πολιτικό σύστημα που κόβει μισθούς και συντάξεις και την ίδια στιγμή έχει πρόβλημα με το ζύγισμα του ψωμιού και τις ημέρες διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

πηγή: tvxs.gr

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

No Comments

Comments Closed